Gewassen schelpen

Schelpen als bodembedekker !

schelpen bodembedekker

Het gebruik van schelpen als bodembedekker geeft je tuin niet enkel een prachtige sea-side look , het zorgt er ook voor dat de bodem in borders en bloembakken niet snel uitdroogt. Bovendien houdt het ongedierte en slakken op een afstand doordat deze niet van de scherpe randjes houden.
Doordat de schelpen de PH-waarde van de grond zal verhogen is dit ideaal voor kalkminnende planten zoals bijvoorbeeld buxux en lavendel, maar niet geschikt voor zuurminnende planten zoals rhododendrons en heide. Voor kalkminnende planten zijn schelpen een prima alternatief voor boomschors , je hoeft ze ook niet zo vaak aan te vullen . Gebruik van een worteldoek wordt aangeraden .

Beschikbaar in Bigbags van 1m³ , losgestort , in zakjes van 10 kg en gesorteerde schelpen om mee te knutselen in emmertjes van 2,5 liter .

Tuinpaden in losse schelpen !

pad in schone schelpen

Bent u van plan om een pad in uw tuin aan te leggen , maar wil u wel eens iets anders dan de klassieke kiezels of dolomiet ? Denk er dan eens aan om een pad aan te leggen met losse schelpen voor een mooi en natuurlijk effect. Het strandgevoel krijgt u er gratis bij ⛱

Schelpen in kruipruimte of in de bouw !

Heeft u last van een vochtige kruipruimte? Gewassen schelpen kunnen ook perfect gebruikt worden als bodemafsluiting in vochtige kruipruimtes . Door de vocht regulerende eigenschap van de schelpen zal uw kruipruimte droger blijven , waardoor schimmels en ongedierte op een ecologische manier zullen verdwijnen ! Tevens zal uw vloer warmer aanvoelen door de licht isolerende werking van de schelpen. Wij kunnen de schelpen met onze blaasunit in de kruipruimte blazen . Gaat u liever zelf aan de slag? Ook dat is uiteraard mogelijk! Wij kunnen schelpen in bigbags van 1m³ leveren of losgestort . Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte !

Voor meer meer info en prijzen , contacteer ons vrijblijvend !